Black & White


BLACK / WHITE

 

For meg kan ett sort/hvitt bilde fremstå som ett mye sterkere bilde og ha mye mer sjel enn ett bilde i farger. Seeren vil få en større grad av fokus på og rundt selve motivet med bruk av sort/hvitt, når en ikke har alle de forstyrrende fargene i bildet. Kraftige farger kan i seg selv være ett fokus som en kanskje ikke ønsker i alle bilder men som kan være selve utrykket i ett annet bilde.

Men igjen, her er det snakk om smak og behag.

Jeg liker å ha mye kontraster i mine sort/hvitt bilder. Leker også gjerne med lang lukkertid eller tilfører støy på bildet. Av og til sniker det seg inn små elementer av farge i bildene mine også. Alt avhenger av hvor jeg vil med bildet. Hvilke følelser jeg ønsker å få frem med bildet. Rett og slett Hvilke historie jeg ønsker å fortelle.

Jeg faller også her tilbake på at den som tar seg tid til å se på bildene mine, må se en historie der. Uten historien blir et bilde bare ett bilde, en mister da interessen til seeren.

Sort hvitt er ett for meg kraftig verktøy for å få frem den rette uttrykket i bildet.I tillegg synes jeg at sort/hvitt gir meg en (mye) større frihet til å tolke motivet gjennom å kunne jobbe frem ett personlig uttrykk enn når jeg jobber i farger.

 

Ett lite tips: Ta dine bilder i RAW, da kan du fremdeles få tilbake fargene om du skulle ønske dette.
For å se alle bildene klikk på bildet over.

Ditt navn (obligatorisk)

Telefon nummer (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding