Nordlys


Nordlys

 

Aurora polaris (norsk: polarlys) er et fysisk fenomen som forekommer når solvinden er kraftigere enn normalt, med store elektriske utladninger som slynger elektriske ladete partikler mot Jorden. Partiklene er elektroner og protoner som danner lys når de kolliderer med gassene i jordas atmosfære. Elektronene i gassene eksiterer, og gir ut energi i form av elektromagnetisk stråling. Polarlyset befinner seg i en høyde på mellom 90 og over 180 km over bakken

  • Over 180km – Nitrogenmolekyler og oksygenatomer skaper rødt lys.
  • Mellom 120km og 180km – Oksygenatomer skaper sterkt gulgrønt lys.
  • Under 120km – Nitrogenmolekylioner skaper blålilla lys.

(wikipedia)

For meg betyr nordlys jakt flotte naturopplevelser på kvelds/nattestid. En tid hvor vi kanskje ikke normalt ferdes i skoger og langs kysten. Her er det duket for mange fantastiske naturopplevelser.   Jeg var ikke klar over at man kunne se nordlyset så langt sør som vi bor (Haugesund) tidligere, men det er rart så mye en kan få med seg om en bare våger seg utenfor ytterdøra si hjemme.

Når en fotograferer nordlyset er det en ting som er obligatorisk og det er stativ. Ett godt stabilt trebeint stativ er å foretrekke. Ett objektiv med vid vinkel som også er lyssterkt er også en fordel, men ikke helt nødvendig.

Mine bilder er tatt her på Vestlandet og noen fra turen vår til Island 2013

Prøv deg frem med forskjellige innstillinger, men prøv å holde deg innenfor disse.

ISO 3200 – lukker max 20 sek. – og blenderen så stor som du har, dvs minst mulig tall, (f2.8)

Ha godt med klær på deg så slipper du å fryse.

 

Klikk på bildet over for å se alle bildene i galleriet.

Ditt navn (obligatorisk)

Telefon nummer (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding